Her kan du læse mere om Landsbyhuset historie fra 1989-2018 

”Landsbyhuset” er en afløser for Lysgård Forsamlingshus, som blev brudt ned i 2006. Huset blev oprindeligt opført til den lokale sparekasse, hvorefter det i en kort periode fungerede som børnehave tilbage i 1989. Her ses billeder fra børne havens åbning i 1989, her fløj mange balloner til vejrs i håb om en børnehave der skulle være, at finde i Lysgård i mange år. Desværre måtte den ellers så hyggelige børnehave lukke allerede i 1991, efter så store økonomiske nedskæringer, at det ikke længere kunne kørere videre. Til stor ærgrelse for de små poder i Lysgård.

Forskellige foreninger begyndte her efter, at benytte stedet, blandt dem en juniorklub for de mange børn og unge mennesker i Lysgård der mødtes til forskellige aktiviteter hver uge. I 1993 stiftedes foreningen ”Landsbyhuset” med det formål at drive og koordinere de forskellige kulturelle og sociale aktiviteter i Lysgård og omegn. Da forsamlingshuset i denne forbindelse forsvandt, fik ”Landsbyhuset” en ny fløj opbygget, så der i dag er plads til 60-70 gæster i det store hus. Der er fra Landsbyhuset ikke langt til  spændende seværdigheder i de omkring liggende landsbyer, samt de ting Lysgård i sig selv kan byde på. Her er både Museum, samt en kirke der gemmer på mange skjule skatte hvis man ellers har øje for, at se dem.
Fra den flotte fest sal i Landsbyhusets midte, kan ses marker så langt øjet rækker. Udenom landsbyhuset ligger der en stor have med mulighed for, at spille en omgang fodbold eller medbringe andre spil - unge, som gamle kan hygge sig med. Her ser vi tæt på, Landsbyhuset indgangspartiet.Landsbyhuset har et flot navneskilt skåret i træ af Søren Kandborg, han har med med store bogstaver skrevet navnet, men med en ikke helt identificeret skrifttype 🙂

Inde i den nye fest sal hænger maleriet af udsigt ned over Bisballe bakker mod enden af søen.
Maleriet er malet af Søren Kandborgs svigerfar "Lærer Larsen".